Gelu Minea, un executiv cu o experienţă de peste 10 ani în industria cărnii, a preluat funcţia de director de vânzări pentru producătorul român de preparate din carne Diana

Autor: Florentina Niţu 25.07.2022

Gelu Minea, un executiv cu o experienţă de peste zece ani în industria cărnii, domeniu unde a ocupat poziţii importante, precum cea de director general, în cadrul unora dintre cei mai mari jucători din piaţă, a preluat funcţia de director de vânzări pentru producătorul român de preparate din carne Diana din judeţul Vâlcea, potrivit informaţiilor publicate pe profilul de LinkedIn al acestuia. El şi-a înfiinţat anul trecut propriul business de consultanţă în industria cărnii, însă a revenit ca executiv în afaceri, după doar un an de antreprenoriat.

Diana, companie înfiinţată în 1991 în judeţul Vâlcea, este controlată de familia Crăciunescu. Grupul este intergrat şi este format din fermă de bovine, abator pentru carnea de bovine şi de porc, fabrică de me­zeluri şi reţea proprie de magazine, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 278 de mi­lioane de lei, în uşoară scădere faţă de anul 2020.

Rezultatul a clasat compania pe locul 12 în topul celor mai mari producători de carne şi preparate din carne din România, o poziţie competitivă pe o piaţă exigentă, cu mulţi jucători mari. Produsele Diana se vând în aproape toată ţara atât prin intermediul magazinelor de comerţ tradiţional, cât şi de comerţ modern şi prin reţeaua proprie de magazine. Aceasta din urmă numără în prezent 66 de unităţi, conform datelor de pe profilul de LinkedIn al companiei.