Un fond de investiţii al Erste alături de alţi patru posibili investitori, printre care Dedeman şi S Immo, iau în calcul achiziţia portofoliului de birouri al CA Immo din România. CA Immo analizează ieşirea din România prin vânzarea portofoliului de birouri evaluat la 389 milioane euro

Autor: Bogdan Alecu 25.07.2022

♦ Austriecii de la CA Immo deţin în Bucureşti şapte proiecte de birouri.

Austriecii devin tot mai activi pe piaţa de investiţii din România, astfel că după ce UNIQA Real Estate GmbH a cumpărat clădirea de birouri The Light One de la Ion Rădulea în aprilie 2021, în acest an un fond de investiţii al Erste – grupul care deţine şi BCR - analizează achiziţia birourilor CA Immo de pe plan local, spun sursele din piaţă. În cursă sunt însă mai mulţi posibili cumpărători, printre care şi Dedeman şi S Immo, mai spun sursele.

Portofoliul din România al CA Immo era evaluat la aproape 400 mil. euro la nivelul lunii martie 2022, iar acesta cuprinde o suprafaţă închiriabilă de 164.557 mp, cu un grad de ocupare de 89,9%, care generează anual o chirie de 29,4 mil. euro, la un randament de 7,5%. Acesta este al doilea cel mai mare randament după cel al portofoliului din Serbia, care este de 8,5%, potrivit raportului financiar din primul trimestru al grupului. Portofoliul din România reprezintă 8% din cel total, evaluat la 5,1 mld. euro. În România, CA Immo nu are în derulare nicio investiţie nouă, singurele ţări unde are în derulare astfel de proiecte fiind Germania şi Cehia.

În ultimul trimestru al anului trecut, CA Immo a decis să evalueze mai multe opţiuni strategice pentru piaţa românească, inclusiv o vânzare a întregului său portofoliu de birouri din Bucureşti, potrivit raportului publicat în luna noiembrie 2021.