Cine este Nicole Shanahan, fosta soţie a co-fondatorului Google, Sergey Brin, cea care ar fi avut o presupusă aventură cu Elon Musk în timpul mariajului

Autor: Andrei Şerbănescu 30.07.2022

Nicole Shanahan este fosta soţie a co-fondatorului Google, Sergey Brin, dar CV-ul ei include mult mai mult decât o căsătorie de patru ani cu un miliardar.

Shanahan – care a răscolit presa internaţională după ce Wall Street Journal a raportat că a avut o aventură cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, în timp ce era căsătorită cu Brin – este un avocat din California şi fondator al companiei de tehnologie legală ClearAccessIP şi al Fundaţiei Bia-Echo, potrivit Business Insider.

Ea a lansat fundaţia în 2019 şi a oferit 100 de milioane de dolari pentru programele sociale concentrate pe eforturi precum îmbunătăţirea sistemului de justiţie penală şi schimbările climatice. Finanţarea sprijină, de asemenea, fertilitatea târzie în viaţă, un subiect experimentat în mod direct după ce s-a luptat vreme îndelungată să rămână însărcinată la treizeci de ani, a raportat Chronicle of Philanthropy.

Misiunea Fundaţiei Bia-Echo este de a investi în factorii reformatori din domeniul justiţiei penale, în sănătatea planetei, longevitatea şi egalitatea reproductivă, potrivit site-ului său.

Shanahan este, de asemenea, un bursier academic al CodeX, Centrul de Informatică Legală Stanford, unde lucrează la un proiect care aplică ştiinţa datelor procesului de urmărire penală, potrivit directorului Stanford Law.

Înainte ca Shanahan şi Brin să se întâlnească în 2015, Shanahan a fost căsătorită cu un director financiar, a raportat Wall Street Journal.

În ciuda luptelor iniţiale raportate pentru a rămâne însărcinată, Shanahan a dat naştere unei fiice în 2018.

În ianuarie, Brin a cerut divorţul după ce a aflat despre presupusa aventură dintre Shanahan şi Musk, a raportat WST. Procedura de divorţ este încă în curs.

„Sper ca eu şi Sergey să mergem mai departe cu demnitate, onestitate şi armonie de dragul copilului nostru”, a spus Shanahan pentru Puck News la începutul acestei luni în legătură cu divorţul.