Mihail Ion, autorizat de BNR pentru un mandat de vicepreşedinte al diviziei pentru pieţele de capital, servicii bancare de investiţii şi planificare financiară, Raiffeisen

Autor: Eduard Ivanovici 25.07.2022

Banca Naţională a României l-a autorizat pe Mihail Ion în funcţia de vicepreşedinte al diviziei de pieţe de capital, servicii bancare de investiţii şi planificare financiară personală din cadrul Raiffeisen Bank, instituţie de credit cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Conducerea Raiffeisen Bank este formată din alţi şase membri: Zdenek Romanek - preşedinte şi CEO, Cristian Sporis - vicepreşedinte corporaţii, Vladimir Kalinov - vicepreşedinte retail, Mircea Busuioceanu - vicepreşedinte risc (CRO), Bogdan Popa - vicepreşedinte operaţiuni şi IT (COO) şi Alina Rus - vicepreşedinte şi CFO, în curs de autorizare de către BNR, conform unui raport de la BVB.

Postul de CFO a fost ocupant anterior de Mihail Ion.

Luna trecută, Raiffeisen a listat o nouă emisiune de obligaţiuni verzi la BVB, în valoare de 525 de milioane de lei. Bondurile au o maturitate de cinci ani şi o dobândă fixă de 8,927% pe an. Raiffeisen Bank a obţinut un profit net de 218 milioane de lei în T1/2022, în urcare cu 10% faţă de acelaşi interval din anul precedent.