Şi poliţele de garanţii emise de City Insurance au încetat. Până când pot fi făcute cereri de plată? Creditorii pot depune cereri de plată la FGA în contul poliţelor de garanţii City Insurance până la 11 octombrie. Data limită pentru cereri în contul altor poliţe: 11 august

Autor: Claudia Medrega 26.07.2022

Potenţialii creditori de asigurare ai po­liţelor de garanţii emise de City Insurance, a­fla­­tă în faliment, pot depune până în 11 octom­brie cereri de plată-restituire a pri­me­lor de asigurare la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), pentru a solicita restituirea de primă cuvenită pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit, ca urmare a încetării contractelor de garanţii.

Termenul limită pentru cereri de plată în contul altor tipuri de poliţe de asigurare emise de City Insurance este 11 august.

Guvernul a decis în luna mai să prelungească poliţele de garanţii emise de City Insurance cu încă două luni, comparativ cu termenul stabilit pentru celelalte poliţe emise de asigurătorul aflat în faliment, pentru că altfel s-ar fi blocat lucrările publice, iar acest termen prelungit a expirat în 11 iulie.

Pronunţarea deciziei de deschidere a procedurii falimentului City Insurance a fost deschisă în 9 februarie, iar decizia definitivă a instanţei a fost pronunţată în 20 aprilie.