Un salariu pe zi. Un ofiţer de arhivare câştigă între 450 şi 750 de euro net pe lună

Ziarul Financiar 26.07.2022

Un angajat pe poziţia de ofiţer de arhivare are un salariu care variază, în medie, între 450 şi 750 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Un ofiţer de arhivare elaborează şi implementează proceduri pentru achiziţia, prelucrarea, digitalizarea şi conservarea materialelor de arhivă.

În plus, aceşti angajaţi consiliază şi asistă cercetătorii în utilizarea materialelor de arhivă în activităţile de cercetare, interpretează cerinţele şi consultă cu privire la informaţiile de arhivă.

„În prima jumătate a anului, candidaţii şi-au exprimat în număr mare interesul pentru joburile din domeniul administrativ, acesta situându-se în top cinci domenii cu cele mai multe aplicări. Pentru rolul de ofiţer arhivare, se caută persoane îndemânatice, atente şi care lucrează bine în echipă. Salariul este, în medie, de 450 - 750 euro net lunar”, afirmă Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs.

Pentru acest post, de obicei, angajatorii cer de la candidaţi limba engleză la nivel mediu-avansat, cunoştinte de operare PC, viteză de tastare, precum şi determinare de a învăţa lucruri noi.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă şi abonament medical.

În prezent, 195 de posturi vacante pentru poziţia de ofiţer de arhivare sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Braşov, Ploieşti şi Bucureşti. Ramona Cornea