Natalia Gelshtein-Kishsh, fost managing director la Danone România, a fost recrutată de grupul letonian Food Union pentru a conduce operaţiunile producătorului de îngheţată Alpin57Lux, cu afaceri de 106 mil. lei în 2021

Autor: Cristina Bellu 26.07.2022

Natalia Gelshtein-Kishsh, executiv cu vastă experienţă în managementul companiilor din domeniul FMCG, a fost desemnată noul CEO al Alpin57Lux, companie românească axată pe producţia şi distribuţia de îngheţată, parte din grupul letonian Food Union.

Din noua poziţiţie, Natalia Gelshtein-Kishsh va fi responsabilă de implementarea următoarei etape din strategia de dezvoltare a grupului în România, alături de alţi manageri din cadrul Food Union Group, spune Arturs Čirjevskis, CEO al Food Union Group în Europa.

Natalia Gelshtein-Kishsh a lucrat în ultimii 15 ani pentru Danone unde şi-a dezvoltat cariera profesională şi a avut responsabilităţi diverse, pe diferite pieţe, începând ca Director de vânzări în Cehia, Ucraina şi Rusia.

Ulterior, ea a preluat un rol regional, fiind numită Market Director pentru România, Bulgaria şi Ţările Adriatice, în aprilie 2017. Natalia Gelshtein-Kishsh a mai lucrat timp de 3 ani pentru Danone în Rusia, ca Director Modern Trade & On-Premise. Prima sa funcţie de conducere a fost în cadrul Coca-Cola din Rusia, începând ca Brand Manager în 1998 şi apoi ca National Key Account Manager între 2000 şi 2003.

Alpin57Lux, business fondat în urmă cu 28 de ani de antreprenorul Ioan Istrate, se numără printre jucătorii de top în segmentele de îngheţată, produse congelate şi de patiserie. Compania are peste 500 de angajaţi şi produce peste 100 de sortimente de produse, sub 10 branduri, printre care cele mai populare sunt îngheţata premium Transalpina, brandul de îngheţată Fulg de Nea, Suplette şi Tedi (brand cu licenţă, aparţinând grupului Maspex din Polonia).

„ Avem în susţinere tradiţia unei companii de familie, bunele practici deja existente în Food Union, poziţia de lider pe piaţa de îngheţată în ţările baltice şi toate experienţele noastre cumulate la nivel de grup, alături de oportunităţile de pe piaţa din România”, spune Natalia Gelshtein-Kishsh, noul CEO al Alpin57Lux.

În 2016, grupul leton Food Union a intrat în acţionariatul pro­ducătorului de îngheţată din Alba când a cumpărat o cotă de 70% din acţiunile Alpin 57 Lux. Ulterior, grupul controlat de milionarul rus Andrey Beskhmelnitskiy a mai cumpărat acţiuni în firmă, ajungând la o deţinere de 96%.

Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 106 milioane de lei şi un profit de 1,5 milioane de lei, arată datele publice. Pe piaţă, Alpin 57 Lux concurează cu businessuri ca Betty Ice din Suceava, deţinută de grupul Unilever, Top Gel din Dolj, deţinută de Petre Popa, Ice Dyp Balas, deţinută de familia Balas din Timiş, şi Cicom din Dâmboviţa, deţinută de familia Coman.

Food Union este principalul producător de îngheţată în ţările baltice şi Danemarca, iar în Norvegia, România, Rusia şi Belarus deţine o poziţie solidă, potrivit reprezentanţilor companiei.