ZF Live. Nic Bălăceanu, CEO şi cofondator, Lendrise: „Am vrea să ieşim în afară pe zona de credit score paneuropean, e un proiect foarte ambiţios în sensul în care ar trebui să poţi să-ţi iei un credit şi din altă ţară sau un străin să ia un credit din România“

Autor: Mara Rolea 12.08.2022

„Lendrise are în vedere să construim un sistem care să permită înrolarea digitală a consumatorilor de servicii financiare sub un minut”.

Lendrise, companie românească privată de fintech care oferă accesul la scorul şi raportul de credit oricărui cetăţean sau rezident român care deţine carte de identitate sau paşaport românesc valid, conform datelor de pe site-ul oficial al firmei lendrise.com, doreşte să consolideze bonitatea pentru consumatorii de servicii financiare atât din România, cât şi din afara ei.

Obiectivul ţintit de Lendrise are ca soluţie conectarea băncilor din afara ţării şi oferirea de servicii financiare cât mai ieftine pe baza unor identificări digitale simple făcute fie de banca din ţara de origine sau de o bancă din România. Nic Bălăceanu spune că în momentul în care transferul de bonitate şi de identitate este posibil, lucrurile se vor aşeza. Ce s-a încercat înainte a fost deschiderea unor unităţi, a unor sucursale.

„Ce vrem să facem noi în Lendrise este să consolidăm bonitatea pentru consumatorii de servicii financiare în România, dar şi în afară. Am vrea să ieşim în afară pe zona de credit score paneuropean, e un proiect foarte ambiţios în sensul în care ar trebui să poţi să-ţi iei un credit şi din altă ţară sau un străin să ia un credit din România.”, spune Nic Bălăceanu, CEO şi cofondator Lendrise, în cadrul emisiunii de business ZF Live.