Cine este în spatele Sun Wave Pharma, distribuitor de suplimente alimentare care a ajuns la afaceri de 252 mil.lei: Letter One, fond de investiţii aflat sub influenţa oligarhului rus Mikhail Fridman, şi fondul Blantyre Capital

Autor: Georgiana Mihalache 27.07.2022

♦ Sun Wave Pharma a fost înfiinţat în 2008 de Yogish Agarwal, fostul country manager în România al gigantului farmaceutic indian Ranbaxy (Terapia).

Sun Wave Pharma, distribuitor de suplimente alimentare, a raportat afaceri de peste 252 mil. lei în România în 2020, cel mai recent an pentru care există date publice, iar în a doua parte a a­nului 2021 a fost achiziţionat de un consorţiu de două fonduri de inves­tiţii - Letter One şi Blantyre Capital.

Sun Wave Pharma se con­cen­trează pe dis­tribuţia supli­men­telor ali­men­ta­re şi produselor na­tu­rale în Europa de Est. Businessul a fost creat de Yogish Agarwal, fost country head al indie­nilor de la Ranbaxy, parte din Sun Pharma, care deţi­ne pe piaţa locală producătorul de medicamente Terapia.

În 2017, sud-africanii de la Ascendis Health, care produc medicamente eliberate fără reţetă (OTC), au finalizat achiziţia Sun Wave Pharma, într-o tranzacţie de 16 milioane de euro cash, iar restul în funcţie de rezultate, după cum scria site-ul seenews.com.

Cinci ani mai târziu, în 2021, Ascendis a vândut businessul de pe pieţele europene către Blantyre Capital şI Letter One, fonduri de investiţii care activează pe pieţele din Europa, potrivit www.letterone.com.