Cine este grupul Intercontinental, cu care s-a asociat George Copos pentru hotelul Athénée Palace? Hotelul Athénée Palace, clădirea istorică de lângă Ateneul Român, va lua numele Intercontinental de la 1 ianuarie 2023, după ce contractul cu Hilton a ajuns la sfârşit

Autor: Miruna Diaconu 27.07.2022

Grupul Intercontinental – IHG Hotels & Resorts - revine în Româ­nia, însă de data aceasta emblema lanţului internaţional se va afla pe hotelul Athenee Palace de pe 1 ia­nuarie 2023.

Grupul Intercontinental, cu sediul în Marea Britanie, este unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, cu un portofoliu de peste 6.000 de hoteluri în peste 100 de ţări, conform informaţiilor de pe site-ul IHG. Grupul are un portofoliu de 17 branduri, printre care Interconti­nental, Crowne Plaza, Kimpton, Six Senses sau Holiday Inn. Mai mult, IHG îşi asigură veniturile prin încheierea contrac­telor cu investitori şi proprietari de hoteluri pentru franciză sau contracte de manage­ment, astfel încât admi­nistratorii hotelurilor sunt nevoiţi să plătească comisioane pentru a putea funcţiona sub unul din brandurile IHG.