ZF Economia verde. Videoconferinţa ZF Economia Verde. Revoluţie în cumpărături: ce înseamnă Sistemul Garanţie-Returnare? Julia Leferman, Berarii României: Comerţul online este scutit de la obligaţia de a asigura colectarea recipientelor de băuturi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.07.2022

Businessurile care comercializează băuturi prin magazine online sunt excluse din rândul celor implicate în colectarea ambalajelor prin Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), care se aplică doar magazinelor fizice.

„Comerţul online este scutit de la obligaţia de a asigura colectarea. În momentul în care comandăm online, returnarea ambala­jului se poate face la orice comerciant fizic“, a precizat Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României, unul dintre iniţiatorii Sistemului Garanţie-Returnare în România, la videoconferinţa Economia verde, realizată de ZF în parteneriat cu Raiffeisen Bank. Sistemul de Garanţie-Returnare reprezintă un sistem în care românii vor plăti o garanţie de 0,50 lei atunci când vor cumpăra o băutură (apă, băuturi răcoritoare, bere, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant.