O întrebare cu răspuns greu pe piaţa muncii: ar trebui sau nu ca programatorii cu 3 ani de experienţă să ceară 5.000 de euro la angajare? Director într-o companie IT: „Oricât de mare e nevoia de programatori, 3 ani de experienţă nu justifică un astfel de salariu“

Autor: Adelina Mihai 31.07.2022

Deficitul mare de programatori şi creşterea salariilor pentru a atrage forţă de muncă în IT conduc la situaţii în care pretenţiile salariale ale candidaţilor să fie prea mari în raport cu ceea ce vor să ofere angajatorii.

„Nu mi-a venit să cred când am avut un interviu de angajare cu un full stack developer cu trei ani de experienţă care mi-a cerut 5.000 de euro net salariu. Noi oferim salarii destul de mari, chiar m-am luptat pentru asta, dar mi se pare că pretenţiile unor programatori au luat-o razna. Oricât de mare e nevoia de programatori, 3 ani de experienţă nu justifică un astfel de salariu, aşa că i-am zis pas, chiar dacă, teoretic, aveam acest buget să îl pot lua“, a spus Marius, 35 de ani, director într-o multinaţională din IT.