Sondaj CEC Bank: Circa 38% dintre români se bazează pe cash în vacanţe 20,4% vor folosi atât numerar, cât şi carduri şi peste 18% se bazează exclusiv pe carduri de debit şi credit

Ziarul Financiar 27.07.2022

Circa 38% dintre români se bazează pe cash în vacanţe - opţiune care a înregistrat cele mai multe răspunsuri la un sondaj, dar utilizarea cardurilor vine puternic din spate: 20,4% vor folosi atât numerar, cât şi carduri şi peste 18% se bazează exclusiv pe carduri de debit şi credit, potrivit informaţiilor transmise de CEC Bank.

Peste 37% dintre români şi-au redus bugetele pentru vacanţă anul acesta, în timp ce mai mult de un sfert nu vor pleca deloc în concediu şi nu au alocat nici un ban în acest sens. În ceea ce priveşte sumele alocate, circa 38,5% au bugetul pentru concedii sub 3.000 lei pentru întreaga familie, iar din aceştia, aproape 11% vor să plece în vacanţă cu mai puţin de 1.000 de lei.

Circa 37,5% dintre români şi-au redus bugetul pentru concedii în acest an, 27% dintre respondenţi declară că sumele sunt similare cu anul trecut, în timp ce doar 20% au în vara aceasta mai mulţi bani dedicaţi vacanţelor.