ZF Live. Dragoş Popescu, director comercial la Garanti BBVA Credite de Consum: Pe zona de credite green, suntem la 20 mil. lei pentru produse sustenabile. Avem un portofoliu total de aproximativ 450 mil. lei. Suntem pe un trend ascendent şi piaţa ne ajută să creştem

Autor: Alexandra Matei 29.07.2022

♦ „Nu se vor dubla cifrele peste noapte, însă o creştere de 10-15% pentru anul viitor este posibilă“ ♦ Prin intermediul creditelor de consum verzi pot fi finanţate achiziţiile de bunuri electrocansice cu clasă de consum redus, maşini sau trotinete electrice, panouri fotovoltaice, anveloparea caselor sau chiar avansul pentru locuinţele verzi.

Piaţa creditelor verzi de consum este în creştere, iar clienţii care caută astfel de finanţări sunt din ce în ce mai conştienţi de importanţa sustenabilităţii. Dragoş Popescu, director comercial la Garanti BBVA Credite de Consum, divizia IFN a Garanti Bank, susţine că în momentul de faţă, pe zona de credite verzi, sunt circa 20 mil. lei pentru produse sustenabile.

Portofoliul total al diviziei IFN a Garanti Bank, specializată în credite de consum, are o valoare de 450 mil. lei, iar trendul este în continuare ascendent şi creşterea este susţinută inclusiv de piaţă.

„Piaţa creditelor de consum este într-un trend ascendent, mai ales după perioada pandemică, în care s-a simţit o descreştere a interesului pentru zona de finanţare. Acum, simţim o creştere a volumelor generate din creditele de consum şi cred că trendul este unul crescător - oamenii vor să îşi renoveze casele, să îşi achiziţioneze produse noi, se simte o dorinţă de consum. Pe zona de green, suntem undeva la 20 mil. lei pentru produse sustenabile. Avem un portofoliu total de aproximativ 450 mil. lei. Suntem un business în creştere. Este foarte important de înţeles că noi ne dorim să creştem. Am observat un interes din ce în ce mai mare al oamenilor pentru achiziţii sustenabile. Suntem pe un trend ascendent şi piaţa ne ajută să creştem“, a spus Dragoş Popescu, director comercial la Garanti BBVA Credite de Consum, la emisiunea online de business ZF Live.