Guvernul aprobă ca Fondul Proprietatea să listeze jumătate din Salrom. Ofertă de 220 milioane de lei. Participaţia de 49% reprezintă circa 1,5% din activul net al FP

Autor: Tibi Oprea 28.07.2022

Guvernul României a inclus pe agenda şedinţei din 27 iulie 2022 un memorandum cu tema admiterii la tranzacţionare a acţiunilor Societăţii Naţionale a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti printr-o ofertă publică iniţială (IPO) de vânzare derulată de către Fondul Proprietatea (FP).

Anterior, în data de 5 iulie 2021, Adunarea Generală a Acţionarilor Salrom a aprobat în principiu listarea companiei la BVB printr-o ofertă publică a acţiunilor societăţii deţinute de Fond. Ca urmare a unui proces de selecţie competitiv, Fondul a selectat BRD – Groupe Société Générale ca bancă de investiţii pentru a coordona tranzacţia.

„Aprobarea este o evoluţie pozitivă, deoarece permite Fondului să îşi exploreze opţiunile cu privire la o potenţială realizare totală sau parţială a deţinerii sale în companie“, menţiona FP în raportul financiar aferent primelor trei luni din 2022.