ZF Investiţi în România! Florin Gheorghe, Theta Furniture & More: Vom investi într-un proiect de panouri fotovoltaice care ne va acoperi circa 60% din necesarul de energie electrică

Autor: Alex Ciutacu 28.07.2022

♦ Un procent de 25% din business companiei este realizat la export, în principal în pieţe precum Franţa şi Belgia.

Furnizorul de soluţii de amenajări interioare şi mobilier la comandă pregăteşte un proiect de investiţii pentru panouri fotovoltaice, astfel încât să îşi acopere circa 60% din necesarul de energie electrică de la noua fabrică din Păuleşti, jud. Prahova, a explicat Florin Gheorghe, CEO şi cofondator Theta Furniture & More, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank. 

„Când am făcut noua hală am hotărât să nu mergem pe variante de încălzire-răcire pe gaze şi am mers pe centrală cu peleţi, ca să mai oprim puţin din preţurile mari de la gaze. Avem un proiect pentru panouri fotovoltaice pe care vrem să îl implementăm, care să ne acopere cam 60% din necesarul de energie electrică“. 

Compania nu a finalizat noua fabrică în timp util pentru a putea depune cereri de finanţare pentru proiectul de energie dedicată autoconsumului, însă va încerca să câştige totuşi un proiect pe fonduri europene în baza noilor măsuri care se vor lansa. 

„Nu ne-am încadrat, încercăm acum să implementăm acest proiect cu fonduri europene, dar oricum va fi îl vom implementa. Dacă nu se dau drumul la proiecte sau nu se aprobă dosarul vom merge oricum înainte, investiţia este în jur de 250.000 de euro, instalăm o capacitate de 324 kWp“. 

Anul 2022 aduce un context dificil şi pentru companiile din această piaţă, întrucât furnizorii Theta Furniture & More se confruntă cu provocări în ceea ce priveşte materiile prime.

Totodată, compania spune că una dintre principalele presiuni din acest an vine dinspre creşterea salariilor. 

Compania antreprenorială a inaugurat în acest an o fabrică nouă în comuna Păuleşti, judeţul Prahova, după o investiţie de 4 milioane de euro. Theta Furniture & More activează pe mai multe segmente de piaţă, printre care zona medicală, segmentul office, comercial, dar şi pe cel rezidenţial. 

 „În zona medicală cel mai mare proiect pentru anul acesta este Provita, un spital privat de 16.000 mp, care reprezintă o investiţie foarte mare în momentul de faţă. (...) Noi nu lucrăm cu statul, lucrăm exclusiv cu zona privată şi dezvoltăm cămine de bătrâni, spre exemplu, acum finalizăm unul la Snagov. De asemenea, lucrăm cu Enayati, Medicover sau Medlife, ne concentrăm pe zona privată destul de mult, pe spitale“. 

Compania a început să lucreze încă de acum opt ani pe acest segment de spitale, având primele proiecte în piaţa din Belgia. Astăzi, un procent de 25% din businessul Theta vine de la activitatea de export, iar principalele pieţe pe care activează sunt Franţa şi Belgia. Trebuie menţionat că firma a lucrat şi în alte ţări din Europa, precum Elveţia, Germania, Olanda, Spania sau Portugalia. 

„Am semnat contracte noi cu clienţi importanţi din Franţa şi Belgia, pe proiecte foarte mari. Avem deja semnat un contract pe doi ani cu Credit Agricole din Franţa şi cu KFC tot în Franţa“.

 Cifra de afaceri a companiei a ajuns anul trecut la 10 milioane de euro, iar ţinta pentru acest an este de 12 milioane de euro. În urmă cu două luni, antreprenorul estima că Theta va ajunge în 2022 la 14 milioane de euro, însă anumiţi investitori au decis să mai amâne investiţii care implicau şi o contribuţie din partea furnizorului de amenajări interioare şi mobilier. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, acesta se situează astăzi la 110 şi ar putea ajunge până la 125 la finalul anului. 

Amintim că în 2020 compania care operează Theta – Intermedio General Group – a fost implicată într-o tranzacţie prin care fondul de investiţii Black Sea Fund a preluat 50% din acţiuni, iar restul acţiunilor au rămas la Florin Gheorghe (38%) şi Gelu Florian (12%).