Druid şi Infermedica dezvoltă pentru reţeaua privată de sănătate Regina Maria un asistent virtual care evaluează simptomele pacienţilor şi face recomandări către specialitatea medicală potrivită

Autor: Cristina Bellu 28.07.2022

Druid, lider de piaţă în soluţii de AI conversaţional, a finalizat un proiect de asistenţă medicală conversaţională pentru reţeaua de sănătate Regina Maria, în parteneriat cu  Infermedica, o companie specializată în dezvoltarea de soluţii de tehnologie medicală.

Soluţia oferă pacienţilor un instrument de evaluare a simptomelor medicale şi de recomandare a specialităţii medicale potrivite, în funcţie de simptomele descrise.

„Asistentul virtual reprezintă un punct de intrare 100% digital pentru pacienţii Regina Maria, oferindu-le acestora îndrumări medicale informate şi, per total, o experienţă mai rapidă şi mai plăcută înainte chiar de a ajunge într-o clinică”, explică Liviu Drăgan, CEO Druid

Noul Asistent Virtual inteligent este disponibil în mod gratuit pacienţilor Regina Maria pe site-ul reţelei de sănătate şi în aplicaţia mobilă.

Soluţia a fost construită de echipa Druid pornind de la API-ul Infermedica, o tehnologie care oferă acces flexibil la toate caracteristicile disponibile pe platforma cu acelaşi nume. Această platformă reprezintă, de fapt, un set complex de instrumente şi tehnologii medicale avansate, inclusiv un motor de inferenţă bazat pe inteligenţă artificială şi o bază de date care conţine mii de concepte medicale validate clinic.

Până acum, platforma a susţinut peste 10 milioane de controale digitale de sănătate în întreaga lume, iar acest număr va creşte pe măsură ce va fi utilizat în mod regulat de cei peste 5 milioane de pacienţi ai Reţelei Regina Maria.

„Întreaga interacţiune a pacienţilor cu serviciile noastre poate avea loc exclusiv online: de la realizarea unei programări până la consultaţia propriu-zisă şi efectuarea plăţii online; iar acum, adăugăm acestei experienţe Asistentul Virtual AI care evaluează simptomele pacienţilor prin intermediul unei baze de date de 720 de afecţiuni medicale.”, explică Cosmin Panaete, Business Processes Director la Regina Maria.