Sparking Capital, primul fond cu capital de risc autorizat de A.S.F.

Autor: Ioana Nita 29.07.2022

Sparking Capital, fond cu capital de risc înfiinţat de Vlad Panait şi Cristian Negruţiu în urmă cu cinci ani, a obţinut din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) din România acordul de autorizare în calitate de fond de investiţii alternativ, în vederea consolidării cadrului de funcţionare pe piaţa locală de capital.

Potrivit anunţului făcut de reprezentanţii fondului, au fost aprobate atât solicitarea de înregistrarea  Sparking Capital în calitate de administrator de fonduri de investiţii alternative A.F.I.A şi înscrierea în registrul public al A.S.F., cât şi autorizarea în calitate de fond de investiţii alternative F.I.A. Astfel, Sparking Capital este primul fond de investiţii alternative cu capital de risc, care investeşte în companii de tehnologie, înregistrat de A.S.F. în România, în baza legislaţiei nou aprobate.

“Suntem bucuroşi că am reuşit să finalizăm procesul de autorizare A.S.F şi să fim primul fond cu capital de risc care investeşte în companii de tehnologie înregistrat în România. Ne-am propus să continuăm planurile de investiţii pe plan local şi să contribuim în mod constant la dezvoltarea ecosistemului local de start-up-uri. Până la jumătatea anului 2023 avem ca obiectiv major 4-5 investiţii noi şi o proiecţie de buget de peste 3,5 milioane de euro.”