Ioan Popa, preşedinte al Transavia: „Tot profitul pe care l-am realizat l-am reinvestit. Noi nu avem niciun credit, ne dezvoltăm atât cât ne permite plapuma“

Autor: Alexandra Matei 29.07.2022

Ioan Popa, preşedinte al Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, crede că echilibrul în business este cheia în perioadele de criză şi nu numai.

Atunci când există echilibru la nivel de companie, adaugă el, acesteia îi este mult mai uşor să facă faţă provocărilor care apar.

Preşedintele Transavia afirmă că în ultimul deceniu toate investiţiile din cadrul companiei au fost finanţate prin reinvestirea profitului, aplicând întocmai principiul echili­brului pe care îl susţine.

„În momente de criză, fie apar probleme grave, fie apar oportu­nităţi. Comportamentul nostru, atât managerial, cât şi în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii economice în companie, totdeauna a fost unul în care ne-am asigurat că în orice moment funcţionăm la cei mai buni parametri. În ultimii zece ani, ne-am finanţat doar din surse proprii“, a spus Ioan Popa în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.