Două penthouse-uri pe Barbu Văcărescu şi o vilă în Dorobanţi, printre cele mai scumpe locuinţe vândute în 2022

Autor: Bogdan Alecu 29.07.2022

Penthouse-urile din zona de nord a Capitalei, dar şi vilele din Primăverii sau Aviatorilor au fost cele mai scumpe imobile tranzacţionate în primele şapte luni din 2022, conform unei analize a ZF.

Cele 12 imobile rezidenţiale însumează tranzacţii de aproape 30 mil. euro, din care mai bine de o treime reprezintă cele două penthouse-uri din proiectul One Verdi Park dezvoltat de One United pe Barbu Văcărescu. Cele două au fost vândute către un investitor român, într-o tranzacţie de peste 12 mil. euro. Construcţia proiectului este programată a fi gata în trimestrul al patrulea al acestui an. La capitolul vile, cea mai scumpă vândută în 2022 este una din Dorobanţi, zona  Capitale, care s-a vândut cu 4,5 mil. euro, având o suprafaţă construită de 1.300 mp şi un teren de 750 mp.

Cei de la compania de consultanţă imobiliară Regatta spun că a mai fost vândut un penthouse în zona Primăverii cu 2,35 mil. euro, iar în cadrul One Mircea Eliade, proiectul rezidenţial de pe Calea Floreasca, s-a vândut unul cu 2,4 mil. euro.

Dintre cele mai scumpe 12 imobile rezidenţiale tranzacţionate în 2022, cinci sunt aparta­mente, cu patru sau cinci camere, trei sunt vile şi patru sunt penthouseuri.

Cel mai scump apartament vân­dut este unul cu patru camere în proiectul One Modrogan.