CFR: Traficul feroviar blocat în judeţul Caraş-Severin. Patru trenuri de călători sunt blocate în staţii

Autor: Petru Mazilu 29.07.2022

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că traficul feroviar între Vârciorova şi Gura Văii  în judeţul Caraş-Severin este întrerupt, după ce un tren privat de marfă a rupt, în cursul nopţii linia de contact, între stâlpii 93 şi 97.

Specialiştii CFR din Craiova şi Timişoara au intervenit pe parcursul nopţii la sistemul de alimentare cu energie electrică. Potrivit CFR „s-a reuşit repunerea sub tensiune a liniei de contact între staţiile Orşova - Vîrciorova, însă pe distanţa Vârciorova - Gura Văii, linia de contact era ruptă, de la stâlpul 93, până la stâlpul 97, deranjament provocat de un trenul privat de marfă, rămas defect în linie curentă, cu pantograful îndoit.”

Ca urmare a intervenţiei din cursul nopţii, patru trenuri de călători au fost oprite în staţii.

„Au fost oprite trenul privat 11504 şi trenul IR 79, în gara Orşova, respectiv trenul privat 11502, IR 1990 şi IR 78, în Severin - astfel încât să poată fi desfăşurate verificările pe întregul interval de staţii, Orşova - Vărciorova - Gura Văii, unde este doar un fir de circulaţie (...) Precizăm faptul că, pasagerii au primit, din partea personalului feroviar din gările Orşova şi Severin, apă, cafea şi cornuri”, a mai anunţat CFR.

Între Vârciorova şi Gura Văii, circulaţia trenurilor de călători nu poate fi reluată în condiţii normale de trafic, fiind necesară dublarea garniturilor cu o locomotivă Diesel. Circulaţia se va relua după ce va fi evacuat trenul privat de marfă.