Din partener, acţionar. Iulian Dascălu a preluat 95% din Build Corp Prefabricate, companie care s-a implicat în construcţia celor mai multe proiecte Iulius

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.07.2022

Omul de afaceri Iulian Dascălu, care deţine dezvoltatorul imobiliar Iulius Group, a preluat pachetul majoritar, de 95%, din compania Build Corp Prefabricate, fondată de George Ivănescu, potrivit unui anunţ făcut de Iulius. Preluarea a fost făcută ca urmare a unei acţiuni de majorare de capital prin cooptarea unui nou partener al unităţii de producţie.

„Decizia investiţională face parte din strategia grupului Iulius de a-şi diversifica portofoliul în segmentul producţiei. Majorarea de capital va permite extinderea capacităţii de producţie pe noi segmente de prefabricate a Build Corp Prefabricate, precum şi dezvoltarea de noi unităţi, având un plan de investiţii de peste 20 de milioane de euro”, spun reprezentanţii Iulius. 

Compania Build Corp Prefabricate, deţinută până acum de George Ivănescu, este adiacentă constructorului Build Corp, deţinut de acelaşi antreprenor şi care a construit majoritatea proiectelor dezvoltate de Iulius Group, precum ansamblul mixt de retail şi office Palas Iaşi, trei dintre cele patru malluri sub brandul Iulius - de la Suceava, Timişoara şi Cluj-Napoca, extinderea Iulius Mall Iaşi, dar şi Iulius Town, ansamblul mixt cu birouri şi retail dezvoltat de firmele Iulius Group şi Atterbury Europe în Timişoara, o investiţie de 220 mil. euro.

Build Corp Prefabricate a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 65,3 de milioane de lei, în creştere cu 14% comparativ cu anul precedent, după cum arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania are 172 de angajaţi.

Cu o capacitate de producţie de 30.000 metri cubi de beton pe an, Build Corp Prefabricate funcţionează cu şapte linii de producţie a elementelor prefabricate de beton armat şi precomprimat, două staţii de betoane, atelier pentru confecţionat armături cu maşini de fasonat automatizate, linie proprie pentru confecţionat tipare şi cel mai mare depozit de elemente finite din România.

Operarea producătorului de prefabricate din beton va fi asigurată de aceeaşi echipă de până acum.

Build Corp a mai construit un hipermarket Dedeman la Iaşi, o hală de depozitare pentru Farmexim tot în judeţul Iaşi, un magazin Lidl în Nicolina, Iaşi, şi alte proiecte, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Aceasta este cea de-a doua investiţie a grupului Iulius în segmentul industrial, după achiziţionarea în urmă cu doi ani a pachetului majoritar de acţiuni al producătorului de materiale abrazive Carbochim Cluj-Napoca. În prezent, fabrica este în proces de relocare şi retehnologizare, demers ce presupune o investiţie de peste 5 milioane de euro, cu scopul optimizării activităţii.