O redeschidere mult aşteptată: aeroportul Băneasa îşi deschide porţile pentru pasageri

Autor: Gabriel Pecheanu 30.07.2022

Aeroportul Băneasa din Nordul Capitalei se redeschide luni, pe 1 august cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunţat pentru RRA, directorul Companiei Aeroporturi Bucureşti, George Dorobanţu.  Reluarea curselor comerciale de linie se face după nouă ani.

Aeroportul Băneasa din Nordul Capitalei se redeschide luni, pe 1 august cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunţat la RRA directorul Companiei Aeroporturi Bucureşti, George Dorobanţu.

Reluarea curselor comerciale de linie se face după 9 ani în care Aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri şi a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor şi a echipamentelor aeroportuare

Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie şi charter pe Băneasa a precizat George Dorobanţu.

,,Avem deja trei discuţii avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluţii pentru a-şi creşte baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care şi-a anunţat intenţia să opereze şi de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizaţi pentru Otopeni, dar vor opera şi la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanţă. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chişinău”, spune George Dorobanţu, director demisionar al CNAB.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro