Aglomeraţie la frontieră. Cel mai tranzitat punct de trecere - Nădlac 2

Autor: Andreea Tobias 30.07.2022

Trafic intens la frontieră, în ultimele 24 de ore. Cel mai tranzitat punct de trecere a fost PTF Nădlac 2, unde traficul s-a dublat faţă de săptămâna trecută

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

În acest sens, au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum şi deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

De asemenea, reprezentanţii ITPF Oradea, ITPF Sighetu Marmaţiei şi ITPF Giurgiu sunt în contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria şi Bulgaria, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Astfel, vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 300.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 75.000 mijloace de transport.

PTF Nădlac II a fost cel tranzitat punct de trecere a frontierei, pe unde, în ultimele 24 de ore, aproximativ 90.500 de persoane (48.500 pe sensul de intrare şi 42.000 pe cel de ieşire) au trecut frontiera (se lucrează pe 8 artere pe sensul de intrare şi 8 artere pe cel de ieşire), constatându-se o creştere semnificativă faţă de data de 22.07.2022, când 38.500 de persoane au efectuat formalităţile de frontieră (23.500 pe sensul de intrare şi 15.000 pe cel de ieşire).

Printre punctele de trecere a frontierei aglomerate în această perioadă menţionăm şi PTF Petea (jud. Satu Mare), de la frontiera cu Ungaria (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare şi 5 artere pe cel de ieşire), dar şi PTF Giurgiu (se lucrează pe 5 artere la intrare şi 5 artere la ieşire) şi PTF Vama Veche ( jud. Constanţa), de la frontiera româno - bulgară (o arteră intrare şi 2 artere pe ieşire).

Cetăţenii români şi străini care trec frontiera sunt sfătuiţi să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la frontiera cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei.