Cel mai important apropiat al lui Putin, ce a demisionat după invazie, se află în stare gravă într-un spital european

Autor: Gabriel Negreanu 01.08.2022

Anatoli Chubais, care a demisionat din funcţia de consilier de rang înalt al preşedintelui rus Vladimir Putin şi a părăsit Rusia la scurt timp după invazia Ucrainei, se află la terapie intensivă într-un spital european din cauza unei afecţiuni neurologice.

Ksenia Sobchak, o personalitate tv rusă şi prietenă de familie a lui Chubais, a declarat pe Telegram că a vorbit cu soţia sa, Avdotya, şi că acesta suferă de sindromul Guillain-Barre. Ea nu a precizat în ce clinică se afla acesta.

Guillain-Barre este o afecţiune rară în care sistemul imunitar al organismului atacă nervii. Sobchak a spus că starea lui Chubais era "instabilă".

Deşi Chubais nu a precizat motivul pentru care a demisionat în martie, s-a presupus că a fost din cauza invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Demisia sa a fost cea mai înaltă dintr-o serie de demisii oficiale. El este bine cunoscut în Rusia, ocupând funcţii de profil înalt încă de la începutul anilor 1990, când a supervizat eforturile de privatizare sub conducerea lui Boris Elţîn.