ZF Live. Florin Buligoanea, fost CFO al A&D Pharma, pregăteşte acum firme de 5-10 mil. euro pentru fonduri de private equity care le pot multiplica veniturile

Autor: Mara Rolea 12.08.2022

♦ Florin Buligoanea a fost timp de circa 13 ani director financiar al grupului farmaceutic A&D Pharma şi a participat în proiectul fondurilor de investiţii din domeniul berii, Brewery Holdings.

Perspectiva nouă cu care vine o persoană din multinaţională într-o companie antreprenorială este de a adapta cele învăţate în firme de zeci, sute sau miliarde de euro pentru firme mai mici, sub principiul mana­gementului activ al valorii firmei pentru acţionar.

„Experienţa dobân­dită a fost în medii dinamice, acolo unde accen­tul cădea pe maxi­mizarea valorii firmei pentru acţionar la modul tangibil“, a spus Florin Buligoanea în cadrul emisiunii de business ZF Live. El este fondator al myFD.ro, business de consiliere ce se adresează companiilor cu o cifră de afaceri între 5 şi 10 mil. euro.

S-a lansat în antreprenoriat după câteva decenii de business în servicii financiare, iar ca director financiar a însoţit firme locale la ieşirea pe pieţele internaţionale prin contri­buţia la creşterea lor. Florin Buligoanea a fost circa 13 ani director financiar al grupului farmaceutic A&D Pharma şi a participat în proiectul fondurilor de investiţii din domeniul berii Brewery Holdings.