O carieră în chimie. Virgiliu Băncilă, unul dintre cei mai experimentaţi manageri din industria chimică, vicepreşedinte al Chimcomplex, s-a retras după 55 de ani de activitate

Autor: Mirabela Tiron 02.08.2022

♦ „Coloana vertebrală a dezvoltării unei economii este industria chimică.“ ♦ Cel mai mare combinat de produse chimice din România şi-a schimbat de ieri Consiliul de Administraţie şi a adus în echipă mai mulţi membri independenţi. preşedintele Ştefan Vuza rămâne singurul reprezentant al acţionarului majoritar.

Virgiliu Băncilă, unul dintre cei mai experimentaţi manageri din industria chimică, vicepreşedinte al combinatului de produse chimice Chimcomplex, cel mai mare exportator cu capital privat românesc, s-a retras din companie după 55 de ani de activitate şi pune astfel capăt unei cariere dedicate acestei industrii.

„Coloana vertebrală a dezvoltării unei economii este industria chimică. Ceea ce a fost înainte de 1990 nu mai este în momentul de faţă. În industria chimică lucrează peste 100.000 de oameni, cifra de afaceri este de 50 de miliarde de lei (10 mld. euro se fac în ţară) şi 10 miliarde de euro s-au importat. Guvernanţii ar trebui să se gândească că este cazul ca industria chimică să fie dezvoltată. Produsele care se realizau în România înainte se realizează acum în cantităţi foarte mici, acestea ar fi direcţiile de dezvoltare ale chimiei şi petrochimiei“, declara recent Virgiliu Băncilă în cadrul evenimentului ZF Reindustrializarea României. Cele trei sectoare ce ar trebui dezvoltate pentru susţinerea industriei sunt industria chimică, industria energetică dar şi industria materialelor de construcţii, mai afirma el.