Miliardarul de origine sârbă Dragan Solak, proprietarul celebrului club de fotbal Southampton din Premiere League, este în pole position pentru preluarea Telekom România Mobile, prin intermediul United Group

Autor: Adrian Seceleanu 02.08.2022

♦ Un anunţ de vânzare între Deutsche Telekom / OTE şi United ar putea fi făcut în scurt timp, conform mai multor surse din industrie ♦ OTE a evaluat compania de telefonie mobilă din România la 196 mil. euro în septembrie 2021.

Proprietarul „Sfinţilor” - celebrul club de fotbal Southampton din Premiere League, un om de afaceri care a creat de la zero în Balcani grupul de comunicaţii şi media United - se află în pole position pentru a prelua de la Deutsche Telekom (Germania) şi OTE (Grecia) compania Telekom România Mobile Communi­cations, numărul patru de pe piaţa locală de telefonie mobilă, au declarat pentru ZF, sub rezerva anonimatului, surse din industrie.

Telekom România Mobile, fostul operator de telefonie mobilă Cosmote, a fost parte din grupul Telekom România împreună cu compania de telefonie fixă Romtelecom. După ce s-au decis să iasă de pe piaţa din România, DT şi OTE au încercat să găsească un cumpărător pentru întregul grup, însă pentru că nu au reuşit au decis să vândă pe bucăţi grupul, astfel că divizia fixă, fostul Romtelecom, a fost achiziţionat de francezii de la Orange, tranzacţie finalizată în toamna anului 2021.