Un salariu pe zi. Un inginer în IT câştigă între 1.800 şi 2.800 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 02.08.2022

Un inginer în IT are un salariu care variază, în medie, între 1.800 şi 2.800 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

„Persoanele care aplică pentru rolul de inginer IT au nevoie de o bază solidă de cunoştinţe teoretice, dobândite în urma studiilor superioare într-un domeniu tehnic/IT. Deşi lista de cerinţe specifice diferă în funcţie de domeniul de activitate, cel mai des întâlnite în anunţurile de angajare sunt abilitatea de a prezenta informaţii tehnice complexe unui public fără competenţe tehnice şi cunoştinţele de limba engleză la un nivel avansat, astfel inginerii IT pot accesa joburi cu salarii de 1.800-2.800 euro pe lună. În prezent sunt multe poziţii deschise pe platformă în Arad, Dâmboviţa şi Bucureşti. Pe lângă abilităţile tehnice, companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută şi skilluri soft precum abilitatea de gestiona conflictele, spiritul de echipă şi orientarea spre rezultate”, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: abonament medical, tichete de masă, abonament la sală, zile libere suplimentare, bonus de loialitate.

În prezent, 692 de posturi vacante pentru poziţia inginer IT sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Arad, Dâmboviţa şi Bucureşti.

 

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Deşi lista de cerinţe specifice diferă în funcţie de domeniul de activitate, cel mai des întâlnite în anunţurile de angajare sunt abilitatea de a prezenta informaţii tehnice complexe unui public fără competenţe tehnice şi cunoştinţele de limba engleză la un nivel avansat.