Compania de curierat DPD închiriază 3.500 mp de spaţii de depozitare în proiectul logistic VGP Park Arad, într-o tranzacţie intermediată de Cushman & Wakefield Echinox

Autor: Cristina Bellu 02.08.2022

Compania de curierat DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat de pe piaţa locală, a închiriat 3.500 de metri pătraţi de spaţii de depozitare în proiectul VGP Park Arad, situat în apropiere de autostrada A1, într-o tranzacţie intermediată de departmentul industrial al companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Noul spaţiu este al 59-lea depozit pe care DPD îl operează la nivel naţional şi face parte din strategia de extindere a operaţiunilor companiei în întreaga ţară.

„Fiecare depozit pe care îl deschidem urmăreşte strategia companiei de extindere şi îmbunătăţire a serviciilor”, spune Karla Codrea, CEO DPD România.

Consultanţii de la Cushman & Wakefield Echinox au oferit suport în analiza opţiunilor şi în alegerea soluţiei care să corespundă cerinţelor companiei, precum şi la negocierea termenilor comerciali ai tranzacţiei.

„Creşterea pieţei de curierat se reflectă şi în dinamica închirierilor de spaţii de către companiile de curierat din ultimii doi ani, fiind un domeniu cu o efervescenţă crescută prin extinderi de spaţii existente, respectiv crearea unor noi hub-uri pentru distribuţie regională”, explică Ştefan Rădeanu, Director Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Piaţa de servicii de poştă şi curierat din România este una dintre cele mai dinamice industrii atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât şi ca număr de angajaţi, pe fondul creşterii ponderii e-commerce-ului în totalul vânzărilor de retail, dar şi al diversificării produselor comercializate on-line.