Agricover Credit IFN împrumută 20 mil. euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Fondurile merg către finanţarea fermierilor

Autor: Cristina Bellu 02.08.2022

Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a grupului Agricover, unul dintre cei mai importanţi jucători din agrobusinessul românesc, a împrumutat 20 mil. euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a susţine investiţiile fermierilor locali şi finanţarea capitalului de lucru.

Împrumutul face parte din Cadrul de Rezilienţă şi Mijloace de Subzistenţă al BERD, de 2 miliarde de euro, proiect care susţine companiile şi ţările afectate de războiul din Ucraina.

“România a atins o producţie agricolă record în 2021 şi are o capacitate semnificativă de producţie de cereale şi seminţe oleaginoase. În timp ce fermierii români se confruntă cu o creştere a preţurilor materiilor prime şi a facturilor la energie, această producţie record, împreună cu preţurile ridicate de vânzare şi cererea internaţională de culturi mai mare, se combină pentru a sprijini fermierii locali să se adapteze mediului actual”, spun oficialii BERD.

Până în prezent, instituţia bancară a investit în România aproape 9,7 miliarde de euro, în peste 480 de proiecte.

Agricover este liderul pieţei de agribusiness din România. Grupul derulează afaceri în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei şi deserveşte un portofoliu de 9.000 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,6 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.

La sfârşitul anului 2021, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding îşi desfăşurau activitatea 470 de angajaţi.

Agricover Holding administrează Agricover Distribution - specializată în distribuţia de inputuri agricole, Agricover Credit IFN - instituţie financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor - şi Agricover Technology.