Quantic Lab Cluj-Napoca, specializată în testarea de jocuri video, angajează 100 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu 02.08.2022

Compania Quantic Lab din Cluj-Napoca, specializată în testarea de jocuri video şi soluţii software de business pe diferite platforme, recrutează în prezent 100 de oameni pentru joburi de analist ajutor, conform site-ului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Quantic Lab este o companie de outsourcing specializată în testare pe toate platformele, UX şi soluţii de localizare. Quantic Lab lucrează cu companii din industria jocurilor de noroc precum CD Projekt Red, Paradox Interactive, THQ Nordic, Ubisoft, Techland sau Deep Silver, confom informaţiilor de pe site-ul Quantic Lab.

Compania a realizat în 2021 o cifră de afaceri de peste 34,8 mil. lei, un profit net de aproximativ 4,4 mil. lei, având un număr mediu de 335 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Quantic Lab a fost înfiinţată în urmă cu 16 ani, fiind deţinută de firma Nordic Games Stockholm AB şi de Ştefan Dragoş Şeicărescu, conform datelor ZF.

Cifra de afaceri în industria jocurilor video din România a ajuns în 2020 la 218 milioane de dolari. Potrivit unui comunicat furnizat anterior de Romanian Game Developers Association (RGDA) industria a raportat în 2020 o cifră de 218 milioane de dolari, reprezentând o creştere de 19,1% faţă de 2019. În 2020 au fost dezvoltate în România nu mai puţin de 22 de titluri, printre care şi celebrele Watch Dogs: Legion şi FIFA21, create în birourile locale ale Ubisoft şi Electronic Arts. Studiourile independente s-au remarcat prin câteva titluri care au obţinut recunoaştere internaţională: Door Kickers 2: Task Force North (KillHouse Games), Zombieland: AFK Survival (Metagame) sau Football Rivals (Green Horse Games).