Meta Estate Trust atrage 14 mil. lei de la investitori de la Bursa de la Bucureşti, adică jumătate din acţiunile oferite în oferta de listare

Autor: Liviu Popescu 02.08.2022

Meta Estate Trust, societate din acţionariatul căreia fac parte acţionari precum Eugen Voicu (Certinvest), Andrieş Ovidiu (Smart Diesel), Adrian Viman (care a condus Kaufland România), şi care în 2021 a avut venituri de 3 mil. lei şi un pierderi de 2,4 mil. lei, a anunţat prin BRK la Bursa de la Bucureşti că a încheiat oferta publică de vânzare de acţiuni.Astfel Meta – care cumpără participaţii la companii care dezvoltă proiecte imobiliare atât pentru a la revinde cât şi pentru închiriere, a vândut 48% din acţiunile oferite spre vânzare în cadrul unei oferte de listare de majorare de capital, 12 milioane de acţiuni pentru 14 mil. lei. Potrivit calculelor realizate de ZF, Meta Estate Trust ajunge la bursă la o capitalizare de 104 mil. lei.

Compania anunţa la jumătatea lunii iulie că intenţiona să atragă 25 mil. lei de la investitori.

Condiţia de încheiere cu success a ofertei, aşa cum este menţionată în prospectul întocmit de BRK Financial Group, era subscrierea de minimum 10 milioane de acţiuni.  

Fondurile obţinute în urma ofertei publice iniţiale derulate vor fi direcţionate către creşterea portofoliului de active al companiei şi dezvoltarea de noi linii de business.

Eugen Voicu, preşedintele Meta, spune că acţionarii reprezentând peste 50% din capitalul actual al companiei şi-au luat angajamentul de a nu-şi vinde acţiunile pe o perioadă de minim 6 luni de la listarea la bursă.