ZF Investiţi în România! Alexandru Mănăilă, Park Partners: Avem o cerere mare de achiziţii fără credit. Mulţi renunţă la blocuri vechi în favoarea celor noi

Autor: Bogdan Alecu 04.08.2022

Cererea pentru apartamente noi vine în special din partea investitorilor, dar şi din partea celor care aleg să vândă imobile vechi şi să cumpere unele noi.

„Cererea mare o avem pe apartamente de 2 şi 3 camere. În 12 luni, la 1 septembrie 2023, vom livra primul corp de clădire. Acum turnăm două plăci pe lună pentru a finaliza primul bloc de 12 etaje. Sunt cumpărători care cumpără pentru investiţii pentru a proteja banii de inflaţie, 9% la euro sau pentru familie. Sunt dobânzi în creştere, dar investitorii vor să cumpere pentru a proteja capitalul. Sunt şi mulţi cei care vor să facă upgrade, sunt mulţi care vor să plece din blocurile construite în perioada comu­nistă“, a explicat Alexandru Mănăilă, managing partner în cadrul Park Partners şi unul dintre acţionarii companiei dezvolta­toare, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.

Park Partners, parte a grupului Park Properties şi unul dintre cei mai activi dezvoltatori de proiecte imobiliare din Bucureşti, a înregistrat antecontractarea a peste 60% din apartamentele primei faze a viitorului complex rezidenţial SunLake, situat pe malul lacului Fundeni, proiect care a debutat în urmă cu patru luni.

„Noi sub Park Properties am construit circa 150 de apartamente în zone centrale şi semicentrale din Bucureşti şi am observat cererile clienţilor. Când am demarat SunLake, un proiect de peste 300 de apartamente pe malul lacului Fundeni, am dorit să venim cu proiecte care dau unicitate – este pe malul lacului, regimul de înălţime mai mare care asigură privelişte plus componenta verde. Aceasta devine tot mai importantă mai ales în scumpirea energiei. Miza este ca pe perioada verii să nu avem costuri cu apa caldă.

Mai multe detalii pe zf.ro

Panourile fotovoltaice sunt pentru spaţiile comune din blocuri şi în infrastructura parcului. Vor exista centrale pentru fiecare bloc deoarece este mai eficient energetic şi poluarea este mai scăzută. Venim cu încălzire şi în pardoseală şi cu ajutorul caloriferelor, în funcţie de buget“, a explicat acţionarul.

Potrivit acestuia, majoritatea investitorilor sunt antreprenori din industria IT, doctori sau tineri corporatişti care doresc să îşi protejeze capitalul de inflaţia record şi să obţină un randament confortabil din investiţia realizată.

„Am dezvoltat peste 150 de apartamente în 9 imobile până în prezent, în Bucureşti, situate în poziţii centrale şi ultracentrale, totalizând nu mai puţin de 20.000 mp, cu o valoare totală de peste 20 milioane de euro. Majoritatea clienţilor actuali sunt parteneri alături de care am colaborat şi în trecut, şi care ne-au ales tocmai datorită calităţii şi profesionalismului cu care am dezvoltat proiectele imobiliare, respectând calitatea materialelor şi finisajelor, dar şi asumându-ne termenele de livrare realiste”, a mai adăugat Alexandru Mănăilă.

Apartamentele din SunLake sunt în configuraţii de 2 şi 3 camere şi penthouse-uri de tip duplex, situate la ultimele etaje.

La finalizare, ansamblul rezidenţial va avea o suprafaţă construită de peste 30.000 de metri pătraţi, împărţită în două blocuri de 12 etaje şi unul de 17 etaje, cu un total de peste 300 apartamente şi mai mult de 350 de locuri de parcare, atât subterane, cât şi supraterane. Complexul va beneficia de un parc privat de 1.500 de metri pătraţi, cu un loc de promenadă pe malul lacului Fundeni, pază privată, iar elementele de noutate ţin de disponibilitatea soluţiilor de eficientizare a consumului energetic, SunLake beneficiind de panouri fotovoltaice şi panouri de preparare a apei calde amplasate pe fiecare clădire.