O nouă tranzacţie semnată de MedLife: Operatorul de servicii medicale private preia 60% din actiunile clinicii de diagnostic si chirurgie oftalmologica Opticristal din Brasov, cu afaceri de peste 1 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 04.08.2022

MedLife, principalul jucător din piaţa locală de servicii medicale private, anunta achizitionarea a 60% din actiunile clinicii de diagnostic si chirurgie oftalmologica Opticristal din Brasov, cu afaceri de peste 1 milion de euro anul trecut.

Tranzactia a fost derulata prin Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), prima companie achizitionata de MedLife in urma cu 12 ani, şi vine să contribuie la consolidarea hub-ului regional dezvoltat de companie in judetul Brasov, care ajunge sa inglobeze 16 unitati medicale, printre care si 2 spitale de mari dimensiuni.

“Prin integrarea in grup a unei clinici medicale monodisciplinare de profil, intregim gama de servicii oftalmologice pe care pacientii le pot accesa in unitatile MedLife.”, spune Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

Cu o experienta de peste 20 ani pe piata din Brasov, Clinica Opticristal inglobeaza atat un centru de diagnosticare a pacientilor, cat si un centru de chirurgie oftalmologica, in cadrul caruia se realizeaza anual peste 2.000 de interventii.

Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR) este prima companie achizitionata de MedLife, acum mai bine de un deceniu. La momentul respectiv, PDR avea 2 unitati si o cifra de afaceri de cca 3 milioane de euro, in timp ce, astazi, MedLife Brasov este un adevarat hub regional, cu 16 unitati medicale si o cifra de afaceri de aproape 30 milioane de euro.

“Brasovul este o piata aglomerata, iar acest lucru ne determina sa ne reinventam constant. Dincolo de dezvoltarea organica, suntem foarte conectati la ce inseamna dezvoltare prin achizitii si ne dorim sa integram sub umbrela noastra companii care sa aduca plus valoare pentru pacienti, asa cum este si Opticristal, si care sa ne ajute sa avem o acoperire teritoriala cat mai buna”, spune George Muscoiu, manager regional MedLife PDR Brasov.

In prezent, MedLife deţine în portofoliu peste 45 de companii medicale romanesti si are in derulare noi tranzacţii. Cea mai recentă tranzactie anuntata a fost cea pentru Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judetul Arges, care se află in curs de avizare de catre Consiliul Concurentei.

Operatorul privat de sănătate MedLife a raportat o cifră de afaceri pro-forma consolidateă de 332 mil. euro în 2021, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi anunţă că are planuri de achiziţii şi dezvoltare de 120 mil. euro, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Profitul net al companiei aproape s-a dublat în perioada menţionată până la 123 mil. lei, în creştere cu 93%.