Gabriela Firea vrea din nou Primăria Capitalei: Voi candida la Primăria Capitalei dacă şi bucureştenii mă vor dori

Autor: Gabriel Pecheanu 04.08.2022

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, la Antena 3, că va candida din nou la Primăria Capitalei. „Majoritatea proiectele pe care le-am început sunt acum blocate. Îmi doresc să le continui, doar dacă şi bucureştenii mă vor dori, din nou, în funcţia de primar general”, spune ea.

„Am fost întrebată de situaţia critică în care se află proiectele din Bucureşti. Majoritatea proiectele pe care le-am început sunt acum blocate şi nici nu se întrevede nimic bun cu acestea. Îmi doresc să le continui, doar dacă şi bucureştenii mă vor dori, din nou, în funcţia de primar general. Voi candida la Primăria Capitalei dacă sunt sănătoasă, şi dacă mai am energie şi putere ca acum. Le mulţumesc colegilor din PSD, preşedintelui Marcel Ciolacu, secretarului general Paul Stănescu, prim-vicepreşedintelui Sorin Grindeanu pentru sprijinul pe care îl declară public. Până în 2024 nu mai este atât de mult şi vom vedea dacă se va concretiza şi ideea unui candidat comun al coaliţiei pentru Primăria Capitalei”, a spus Gabriela Firea.

Ea s-a referit, în calitate de ministru al Familie, şi la scăderea natalităţii.

„Oamenii sunt pe primul loc şi pentru ei trebuie să găsim soluţii eficiente. Nu este timp să repetăm greşelile trecutului şi să ne întoarcem la perioada în care în care România nu mai era guvernată, în plină criză sanitară, dar cu permanente scandaluri politice, cu toate proiectele care stagnau. I-am explicat, aseară (miercuri seara - n.r.), Sabinei Iosub, realizatoarea emisiunii „În faţa naţiunii” de la Antena 3, că orice tensiune politică în interiorul coaliţiei de guvernare poate pune în pericol proiecte importante pentru români. Sunt convinsă, însă, că în această vară vor fi găsite soluţiile potrivite, chiar dacă rezolvarea nu este uşoară. La Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse ne pregătim pentru proiectul prin care încercăm să creştem natalitatea din România şi să înclinăm balanţa demografică. Suntem într-o criză majoră şi e nevoie de susţinerea tinerilor care nu pot avea copii. În săptămânile următoare, proiectul va ajunge la vot în Guvern. Până în toamnă, vom pregăti un proiect-pilot destinat bătrânilor fără nici un fel de sprijin. Pentru mulţi seniori singurătatea este cea mai mare problemă şi gândim un pachet de servicii integrate pentru a le face zilele mai senine”, conchide Firea.

Gabriela Firea a pierdut ultimele alegeri pentru Primăria Capitalei, în faţa lui Nicuşor Dan. Ea a fost primar general între 2016 şi 2020.