Andreas Bierwirth, CEO al subsidiarei austriece a Deutsche Telekom, Magenta Telekom, a fost recrutat de Erste Group şi va prelua funcţia de Chief Retail Officer

Autor: Roxana Rosu 04.08.2022

Andreas Bierwirth, CEO al subsidiarei austriece a Deutsche Telekom, Magenta Telekom, a fost recrutat de Erste Group şi va prelua funcţia de Chief Retail Officer.

În prima fază, de la 1 octombrie, el va fi responsabil de segmentul de retail alături de Willi Cernko, CEO Erste Group, urmând ca după perioada de acomodare să fie numit Chief Retail Officer la nivelul întregului grup.

Andreas Bierwirth are mulţi ani de experienţă de management în spate, în zona de retail sau digital.

Înainte de a conduce Magenta Telekom, el a fost în boardul Austrian Airlines, în perioada 2008-2012, inclusiv în rolul de co-CEO. Anterior, a fost vicepreşedinte la Lufthansa.

Andreas Bierwirth are studii în zona bancară şi un doctorat în administrarea afacerilor, dar şi licenţă de pilot pe avioane comerciale şi elicoptere.

 ”Este o provocare captivantă pe care abia o aştept. Businessul de retail este pasiunea mea şi întotdeauna am fost interesat de clienţi nevoiele lor, în timpul petrecut la Magenta. Acelaşi lucru vrea să fac şi la Erste: să pun clientul în centrul a tot ce facem şi să îi oferim soluţii care să aducă valoarea adevărată”, a spus Andreas Bierwirth.