Jens Stoltenberg, şeful NATO, lansează un avertisment cutremurător: Războiul din Ucraina este cel mai periculos moment al Europei de la al Doilea Război Mondial

Autor: Laura Buciu 04.08.2022

Războiul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, iar Rusiei nu trebuie să i se permită să câştige, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

Pentru a împiedica Moscova să reuşească, NATO şi ţările membre ar putea fi nevoite să continue să sprijine Ucraina cu arme şi alte tipuri de asistenţă pentru o perioadă lungă de timp, a spus Jens Stoltenberg

„Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu reuşească”, a declarat Stoltenberg într-un discurs susţinut în Norvegia, ţara sa natală.

El a spus că ceea ce Moscova numeşte o „operaţiune militară specială” este de fapt un atac la adresa actualei ordini mondiale. Stoltenberg a declarat că alianţa trebuie să împiedice extinderea războiului.

„Aceasta este cea mai periculoasă situaţie din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a spus el.

„Dacă preşedintele (Vladimir) Putin se gândeşte măcar să facă ceva similar cu o ţară NATO, aşa cum a făcut cu Georgia, Moldova sau Ucraina, atunci toată NATO va fi implicată imediat”, a spus Stoltenberg.