Delgaz Grid, compania de distribuţie a grupului german E.ON în România, investeşte 28 mil. lei în modernizarea reţelei stradale de gaze naturale din Târgu Mureş

Autor: Laurentiu Cotu 04.08.2022

Delgaz Grid, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a grupului german E.ON în România, derulează în prezent un program de investiţii de 28 mil. lei (5,6 mil. euro) pentru modernizarea reţelei stradale de gaze naturale din Târgu Mureş. Compania continuă, în această perioadă, la Târgu Mureş, lucrările de investiţii pentru modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale pe strada Gheorghe Doja - DN 60, pe traseul Promenada Mall - Mureş Mall.

Proiectul de investiţii presupune lucrări complexe de înlocuire a conductelor stradale de gaze naturale şi a 240 de branşamente, pe o lungime totală de peste 13 kilometri, cu o valoare de peste 24 de milioane de lei. Investiţia are ca scop creşterea siguranţei în alimentarea cu gaze naturale şi îmbunătăţirea serviciului de distribuţie pentru mai mult de un sfert din populaţia municipiului şi are durata de execuţie 24 de luni, cu termen de finalizare anul 2023.

Tot la Târgu Mureş, Delgaz Grid a demarat un alt important proiect de investiţii care constă în înlocuirea de conducte şi branşamente gaze naturale pe o lungime de aproximativ 2 kilometri pe Calea Sighişoarei, în dreptul străzii Păşunii până pe bd. 1 Decembrie 1918. Valoarea investiţiei este de aproape 4 milioane de lei şi are ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate.