ZF Live. Petru Ianc, Societatea Română de Metalurgie: Industria românească nu şi-a redus activitatea pentru că nu are piaţă, ci din cauza costurilor mari. Încep să vină companii din Germania sau Franţa şi vând pe piaţa românească

Autor: Răzvan Botea 08.08.2022

♦ Guvernul a plafonat preţurile la energie pentru populaţie şi consumatorii industriali, dar a exclus industria mare din România, pe motiv că deja beneficiază de un ajutor de stat, începând cu 2020 ♦ De acelaşi ajutor de stat companiile germane şi franceze beneficiază din 2012.

Industria românească nu şi-a redus activitatea pentru că nu are piaţă, ci din cauza costurilor mari, a spus, la ZF Live, Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie. Companiile germane şi franceze au început să vândă pe piaţa românească, pentru că au produse mai ieftine, o situaţie de neimaginat altădată, a adăugat el.

„Industria nu şi-a redus activitatea pentru că nu are piaţă, ci din cauza costurilor mari. Dacă costul de producţie este mare, evident ca nu ai piaţă, pentru că vinde altul. Paradoxul este că încep să vină companii din Germania sau Franţa, care au costuri mai mici de producţie, şi vând pe piaţa românească.  Nu m-aş fi putut gândi vreodată“, a spus Petru Ianc la ZF Live.