First Bank a lansat primul card virtual cu cod CVV dinamic în România pentru siguranţa plăţilor pe internet

Autor: Claudia Medrega 04.08.2022

First Bank a lansat primul card virtual cu cod dinamic CVV (Card Verification Value la Visa – n.red.), o premieră pe piaţa din România.

CVV este codul format, de regulă, din 3 cifre, aflat pe spatele cardului.

Cardul virtual este un instrument de plată electronică fără numerar, emis de bancă pe numele deţinătorului, nu are suport fizic sau PIN şi poate fi utilizat atât online, cât şi la tranzacţiile POS. Avantajele cardului virtual constau în faptul că îi conferă utilizatorului posibilitatea de a plăti de oriunde prin utilizarea gadget-urilor moderne (e.g. ceas, telefon) şi cu o mai mare siguranţă. De asemenea, cardul se poate bloca sau debloca pentru anumite tranzacţii, în funcţie de ce îşi doreşte utilizatorul, acesta putând seta limita tranzacţiilor, pentru a avea control total asupra banilor.

First Bank susţine că este printre primele bănci din România care aduce cardurile 100% virtuale. Această funcţionalitate permite ca în 10-15 minute clientul să-şi deschidă de acasă relaţia cu banca, să-şi emită cardul virtual, să-şi aducă instant bani prin TopUp şi să înceapă deja shopping-ul efectiv în supermarket sau pe internet.

Însă, o funcţionalitate nouă adusă de First Bank pentru cardurile virtuale, dar şi pentru cele fizice, care nu mai există acum pe piaţa bancară din Romania este <dinamic CVV>.

“Această funcţionalitate oferă siguranţa deplină la plăţile pe internet”, susţine banca.

Un nou CVV este generat odată la câteva ore doar de către posesorul cardului prin aplicaţia First Bank de Mobile&Internet Banking. Tot în aplicaţia First Bank se pot vedea toate detaliile cardului. În plus, acestea se pot copia uşor pentru a fi plasate în ecranul de cumpărături. Astfel, First Bank susţine că simplifică numărul de paşi necesari pentru cumpărăturile online crescând în acelaşi timp siguranţa acestora.

„Mulţi dintre noi optăm pentru cumpărăturile online, pentru că ne facilitează accesul la produsele dorite, însă nici aceste achiziţii nu sunt lipsite de riscuri şi nu trebuie să uităm asta. Cumpăraturile pe internet sunt mai sigure cu utilizarea unui CVV dinamic, această informaţie schimbându-se periodic şi făcând copierea datelor inutilă. Plata la POS este mai sigură, dar şi mai facilă atunci când este făcută cu ceasul sau telefonul mobil pentru că acestea folosesc biometria şi autentificarea posesorului la orice plată. Foarte important, utilizarea unui card virtual şi a transferului TopUp de bani de pe alt card îţi oferă un acces aproape instant la cumpărături. Iată câteva dintre motivele pentru care un card cu un CVV dinamic şi utilizare la POS doar prin portofelul electronic Apple Pay sau Google Pay devine o opţiune mult mai confortabilă şi sigură“, a declarat Ionuţ Encescu, head of products&digital innovation hub la First Bank.