Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ana-Maria Neaţu, BVB: Peste 10.000 de persoane au votat primele trei finaliste ale programului Made in Romania. Cele mai multe companii sunt din Bucureşti, urmate de Cluj, Alba, Mureş, Iaşi şi Ilfov

Autor: Tibi Oprea 08.08.2022

Ana-Maria Neaţu, manager de proiect în cadrul Bursei de Valori Bucureşti, spune că etapa de vot al publicului a celei de-a cincea ediţii a programului Made in Romania a adunat mai mult de 10.000 de voturi pentru primele trei companii finaliste.

„În ediţia din acest an etapa de vot s-a încheiat pe 31 iulie şi, în mai puţin de o lună, a adunat un numărat 10.132 de voturi valide. Acest număr s-a datorat şi companiilor, care au derulat propriile lor campanii de încurajare a celor din comunitatea lor să le voteze. A fost un număr mare de votanţi care au vrut să-şi susţină compania favorită şi cele trei companii care au obţinut cele mai multe voturi din partea publicului sunt primele trei finaliste“, spune Ana-Maria Neaţu în cadrul ediţiei din 5 august a emisiunii ZF Deschiderea de astăzi.

În data de 2 august, a avut loc şi întâlnirea juriului, care a votat celelalte 12 companii finaliste. Cele 15 companii vor fi anunţate public şi premiate în luna septembrie, în cadrul galei de premiere, a cărei dată va fi anunţată în curând. „Pot spune că şase din cele 15 finaliste sunt din sectorul IT&C, două companii sunt din sectorul comerţului, iar celelalte sunt reprezentante ale industriilor farmaceutică şi alimentară, dar şi din sectoa­rele sănătate, agricultură, educaţie şi bunuri de larg consum“, adaugă Ana-Maria Neaţu.

Ca distribuţie geografică, cele mai multe companii, şase la număr, sunt din Bucureşti, din Cluj sunt trei companii, iar alte societăţi vin din judeţe precum Alba, Mureş, Iaşi şi Ilfov.

„Din punctul de vedere al segmentării, avem trei companii startup, 10 IMM-uri şi două companii corporate. Cele mai experimentate două companii au o vechime de 30 de ani, practic cele mai vechi au fost înfiinţate în anul 1991. În privinţa numărului de angajaţi, avem patru companii cu peste 150 de salariaţi, cinci companii cu un număr de angajaţi cuprins între 51 şi 150 şi câte două companii din celelalte trei segmentări, adică 21-50, 10-20 şi 1-9 angajaţi“, continuă reprezentanta BVB.

După gala de premiere va urma programul de mentorat, pe care îl Bursa de Valori Bucureşti îl va organiza împreună cu partenerii Made in Romania. Aceştia vor merge în patru regiuni din ţară, unde au fost şi înainte, la Iaşi, Cluj, Bucureşti şi Timişoara.