Business Internaţional. Goldman Sachs: Investitorii sunt impasibili în faţa riscurilor reprezentate de recesiune, pe măsură ce piaţa de capital începe să crească

Autor: Eduard Ivanovici 05.08.2022

Investitorii prezenţi în piaţa de capital rămân impasibili în faţa riscurilor impuse de recesiune, în timp ce pieţele continuă să fie vulnerabile la inflaţie şi ritmul slab al creşterii economice, spun analiştii băncii americane Goldman Sachs, conform MarketWatch.

Acţiunile din SUA au înregistrat creşteri considerabile în ultimele săptămâni, în vreme ce investitorii au mizat pe faptul că încetinirea economică va forţa băncile centrale să amâne inevitabilele majorări ale ratelor dobânzilor. S&P 500 a urcat cu peste 9% în iulie, iar acţiunile tech – care s-au prăbuşit în prima jumătate a anului – au avut o evoluţie pozitivă. Totuşi, analiştii Goldman recomandă prudenţă în contextul actual. „Uitând-ne la repricing-ul activelor ciclice din SUA şi UE, credem că piaţa este impasibilă cu privire la riscurile înaintate de o recesiune, bazându-se pe o recalibrare a politicilor monetare”, reiese dintr-o analiză Goldman. 

Mulţi investitori cred că Rezerva Federală din SUA va opri creşterile de dobândă în 2023 şi chiar va începe să reducă ratele odată ce creşterea economică va reveni la normal, încercând astfel să evite o potenţială intrare în recesiune. Poziţiile participanţilor la piaţă au fost influenţate de o serie slabă de date economice. Astfel, randamentele obligaţiunilor au scăzut, iar acţiunile au început sa afişeze creşteri după o lungă perioadă în care au fost trase în jos de deciziile băncilor centrale.