Albin Budinsky, DB Schenker: Investiţiile au continuat - de la semiremorci ultrauşoare, la o nouă linie de transport Shanghai-Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu 05.08.2022

♦ DB Schenker va continua investiţiile pe plan local într-un nou terminal la Arad, dar şi în portul Constanţa ♦ Compania germană a investit deja în noi terminale de cross-docking în Cluj şi Bacău. 

Marile companii au deja în derulare investiţii semnificative în tehnologii, iar efectul acestor investiţii se va vedea în următorii ani, motiv pentru care şi piaţa de logistică va con­tinua să se dezvolte, explică Albin Budinsky, CEO, DB Schenker în România.

Directorul DB Schenker în România explică faptul că în ciuda noilor terminale de cross-docking deja deschise în Cluj şi Bacău, următorul proiect al companiei va fi un nou terminal la Arad. 

„În ciuda provocărilor pandemiei am con­tinuat să realizăm investiţii semnificative atât în 2020 cât şi în 2021. Pentru a atinge obiectivele extinderii spaţiului nostru opera­ţional şi de depozitare în România, am investit în două noi terminale de cross-docking în Cluj şi Bacău, dar şi am continuat investiţii de anvergură în infrastructura portuară din Constanţa. Alte investiţii care au contribuit semnificativ la opti­mizarea operaţiunilor noastre au fost lansarea „connect 4.0“ - plat­forma noastră online de rezervări pentru grupaje internaţionale şi naţionale pentru transport rutier şi aerian, serviciul Home Delivery, lansarea primei rute oceanice LCL de la Shanghai/Hong Kong la Bucureşti, via Constanţa dar şi achiziţia pri­melor semire­morci eco ultrauşoare“, a spus executivul, în contextul în care şi cererea pentru transport maritim este în creştere.