Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab recrutează 88 de oameni pentru fabrica din Târgu-Mureş

Autor: Laurentiu Cotu 06.08.2022

♦ Romcab a raportat afaceri de 1,85 mld. lei pentru anul 2021, de la 878,2 milioane de lei în anul precedent.

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB) are dispo­nibile în prezent 88 de locuri de muncă pentru operatori montaj linii automate, conform informaţiilor disponibile pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş.

Romcab a raportat afaceri de 1,85 mld. lei pentru anul 2021, de la 878,2 mil. lei în anul precedent, potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de aproape 60 mil. lei şi un număr mediu de 664 de angajaţi, conform datelor publice. Romcab, prin intermediul acţio­na­rului majoritar Sadalbari, în calitate de parte afiliată, a anunţat luna trecută un program de investiţii de aproximativ 15 mil. euro, com­pania făcând referire la o „nouă oportu­nitate legată de modificările actuale ale cererii de produse pe piaţa de desfacere“, conform unui raport de la BVB.

Din cauza reducerii semnificative a cererii pentru cabluri de instalaţii şi a creşterii cererii de produse pe cabluri de transport energie şi ţinând cont de faptul că Romcab nu are momentan capacitatea şi dotarea de a produce cabluri de transport energie, strategia societăţii este să achiziţio­neze utilaje noi şi second hand şi să retehnologizeze utilajele pe care le foloseşte în prezent, astfel încât aces­tea să se adapteze cererii actuale de produse, aspect necesar pentru dez­vol­tarea şi menţinerea societăţii pe piaţă.