Cum reuşeşte staţiunea turcă Antalya să rămână în topul preferinţelor turiştilor români? „Are cel mai bun raport calitate-preţ, diversitate şi un număr mare de unităţi de cazare, turiştii au din ce alege“

Autor: Miruna Diaconu 06.08.2022

♦ Anul trecut, aproape 500.000 de români şi-au făcut vacanţele în Turcia, iar una dintre zonele preferate a fost Antalya, unde au ajuns circa 165.000 de turişti români.

Antalya, desti­na­ţia din sudul Turciei, se află de câţiva ani în topul prefe­rinţelor tu­rişti­lor români, iar acest trend nu pare să apună prea curând, astfel că de la an la an, numărul românilor care merg în regiunea turcă este în creştere. Însă cum reuşeşte Antalya să rămână în topul preferinţelor tu­riştilor?

„Pentru anul acesta, Antalya are cel mai bun raport calitate-preţ pe produsele all-inclu­sive. În general, diversitatea pe care o oferă Turcia ca destinaţie şi chiar Antalya ca regiu­ne în ceea ce priveşte tipurile de plajă, zonele pentru toate gusturile acoperă foarte multe dintre preferinţele clienţilor. Numărul mare de unităţi de cazare dă şi consistenţa produ­sului“, spune Lucia Morariu, proprietara agenţiei de turism Eximtur.

Ea subliniază faptul că turiştii români sunt mari iubitori ai ser­viciilor de tip all-inclusive, care se regăsesc şi la vecinii bulgari, însă Turcia este avantajată şi de poziţia geografică şi de o apă mai caldă, deci un sezon mai lung decât Bulgaria.