Bitdefender a raportat pentru 2021 cel mai mare profit net din istoria companiei: 217 milioane de lei. Compania de securitate cibernetică a depăşit anul trecut în premieră pragul veniturilor de un miliard de lei

Autor: Adrian Seceleanu 05.08.2022

Bitdefender, una dintre cele mai puternice companii de soft create în România, care a devenit un lider global pe piaţa de soluţii de securitate cibernetică cu o milioane de utilizatori la nivel global şi care se pregăteşte pentru o listare pe piaţa bursieră americană, a raportat pentru anul 2021 cel mai ridicat profit net de la înfiinţare, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Compania, controlată de familia de matematicieni Florin şi Măriuca Talpeş, a raportat la Ministerul Finanţelor un profit net de 217,2 mil. lei, mai mare cu 35% faţă de anul anterior, la o cifră de afaceri de 1,08 mld. lei (220,4 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent. Cifra de afaceri a companiei a urcat pentru prima dată în 2021 peste pragul de un miliard de lei. Numărul mediu de angajaţi al companiei a rămas în jurul a 1.350 de persoane, conform sursei citate.