Telekom România Mobile a avut în trim. II un profit operaţional de 14 mil. euro, mai mare cu 105%, la afaceri de 78 mil. euro, plus 5%. Investiţile s-au ridicat la 5,5 mil. euro, faţă de 13,4 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut

Autor: Adrian Seceleanu 06.08.2022

Telekom România Mobile, fostul Cosmote, numărul patru de pe piaţa locală de telefonie mobilă, companie controlată de Deutsche Telekom (Germania) şi OTE (Grecia), a raportat pentru al doilea trimestru din 2022 venituri, profit şi un număr de clienţi în creştere, evoluţia pozitivă fiind influenţată şi de derularea unor contracte cu fosta companie din grup - Telekom Fix - controlată acum de Orange, care nu sunt recurente şi astfel nu vor mai produce efecte în viitor.

Compania a raportat astfel un profit operaţional (EBITDA) ajustat de 13,7 mil. euro, dublu faţă de anul anterior, la venituri totale de 78 mil. euro, mai mari cu 5% faţă de anul precedent. Veniturile din servicii - adică banii încasaţi de companie doar din vânzarea de servicii de comunicaţii - au fost de 50,5 mil. euro, în scădere cu 7%, pe fondul reducerii unor tarife reglementate (de interconectare, mai exact). Grupul elen OTE subliniază că datele reflectă şi existenţa unor contracte a căror valabilitate va înceta în curând. “Veniturile totale reflectă în mare parte un proiect specific legat de vânzarea de telefoane / tablete, cât şi alte activităţi legate de acorduri care sunt programate să înceteze în lunile viitoare”.