Moarte suspectă în Taiwan: oficial care conducea producţia de rachete a făcut atac de cord

Autor: Laura Buciu 06.08.2022

 

Un oficial din Taiwan care conducea producţia de rachete a murit sâmbătă dimineaţa din cauza unui atac de cord, într-o cameră de hotel, potrivit presei oficiale citate de Reuters.

Directorul adjunct al unităţii de cercetare şi dezvoltare a Ministerului Apărării din Taiwan a fost găsit mort sâmbătă dimineaţă într-o cameră de hotel, după ce a suferit un atac de cord, potrivit agenţiei oficiale Central News Agency, citate de Reuters.

Ou Yang Li-hsing, adjunctul şefului Institutului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie Chung-Shan, deţinut de armată, a murit într-o cameră de hotel din sudul Taiwanului, a anunţat CNA.

Autorităţile au precizat că Ou Yang, în vârstă de 57 de ani, a murit în urma unui atac de cord, iar camera de hotel nu prezenta niciun semn de „intruziune”, potrivit CNA. Familia sa a declarat că acesta avea antecedente de boli de inimă şi că avea un stent cardiac, potrivit raportului.

Ou Yang se afla într-o călătorie de afaceri în comitatul Pingtung, în sudul ţării, a precizat CNA, adăugând că el preluase postul la începutul acestui an pentru a superviza diverse proiecte de producţie de rachete.

Organismul deţinut de armată se străduieşte să îşi dubleze capacitatea anuală de producţie de rachete până la aproape 500 în acest an, în timp ce insula îşi sporeşte puterea de luptă pe fondul a ceea ce consideră a fi o ameninţare militară tot mai mare din partea Chinei.