Grupul german Allianz a încheiat S1 cu venituri de 81 mld. euro, în creştere cu 7%, iar profitul operaţional a urcat cu 1,2%, la 6,7 mld. euro. Profitul net: -53%, din cauza provizioanelor

Ziarul Financiar 08.08.2022

Grupul Allianz, prezent pe piaţa din România prin intermediul companiei de asigurări Allianz-Ţiriac, a încheiat primul semestru (S1) din 2022 cu venituri totale de 81,2 mld. euro, în creştere cu 7,2% faţă de primele şase luni din 2021, în timp ce profitul operaţional a ajuns la 6,7 mld. euro, cu doar 1,2% mai mult faţă de S1/2021, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Profitul net atribuit acţionarilor a fost de 2,3 mld. euro, în scădere cu 52,7% ca urmare a creşterii provizioanelor.

„Allianz a încheiat încă un trimestru cu o performanţă financiară robustă, susţinută de o creştere puternică a businessului de asigurări generale. Profitul operaţional şi rata de solvabilitate a grupului s-au dovedit rezistente la volatilitatea ridicată şi mediul economic fundamental slăbit. Suntem bine poziţionaţi pentru a gestiona impactul inflaţiei ridicate şi al presiunilor economice care sunt evidente în Europa“, a declarat Oliver Bate, CEO al grupului Allianz.